Forbedringer i WordPress

Den nyeste version af WordPress er netop landet. Versionen hedder 4.8, og vanen tro hyldes en kendt musiker i samme anledning. Denne gang er det jazzmusikeren William John “Bill” Evans, som har fået knyttet sit navn på en WordPress udgivelse.

Ud over at WordPress er blevet sikret yderligere imod tidens lumske huller, er det især på widget-siden, at version 4.8 udmærker sig. Lad os se på nogle konkrete eksempler.

HTML i tekstwidget

I gamle dage kunne det være lidt af en prøvelse for mange at skulle bruge fed eller kursiv skrift i en tekstwidget. Enten skulle man kunne grundlæggende HTML eller også måtte man ty til andre finurligheder. I version 4.8 er det nemt via indbygget knapper, som også hjælper dig med at indsætte et link til en ekstern eller ekstern side.

Video widget

Det er nu også blevet langt nemmere at indsætte videoklip i dine widgets. Som før nævnt var det ikke umiddelbart supernemt at indsætte videoklip ude i eksempelvis højre sidebar, men med version 4.8 burde alle nu kunne indsætte et videoklip. Du vælger ganske enkelt en videofil, som du har liggende i dit mediearkiv, og så ruller filmen. Bemærk at du også nemt kan indsætte videoklip fra YouTube via den nye tekstwidget.

Lydklip widget

Samme scenarie gør sig gældende, hvis du ønsker at indsætte et lydklip ind i en widget. Førhen skulle der en bitte shortcode til for at kunne få en lydfil spil- og lytbar på hjemmesiden, men med den nye audio widget er det meget nemt. Som ovenstående vælger du ganske enkelt en lydfil fra dit mediearkiv, og så er dine besøgende ellers klar til at høre din lydfil.

Nemmere links

En af de ting, som ofte har irriteret mig, er redigering af links på siderne. Selve processen med at oprette og indsætte et link er såmænd ikke så besværligt, men hvis man efterfølgende skulle ind og rette i link-teksten, gik det ofte galt. Sådan er det ikke længere, hvor link-funktionen er blevet mere næstekærlig og sympatisk.

Som altid opfordrer jeg alle til at få opdateret til seneste WordPress version. Husk at få en backup i hus inden du går i gang.

Jeg hjælper gerne med begge dele. Tag fat i mig på tlf. 2972 0955

0 svar

Læg en kommentar

Skriv gerne en kommentar
Du er meget velkommen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *