Nye domæner til salg

Eller rettere: nye domænetyper til salg!

Domæner er efter min mening en nødvendig ting, hvis du overvejer at starte din egen website. Mange services tilbyder ganske vist at du kan få et gratis subdomæne eller lignende hos dem, hvis du eksempelvis opretter en blog på WordPress.com eller en website hos 123hjemmeside. Og det er da sikkert også ganske udmærket, men i mine øjne vil en website virke mest troværdig og seriøs, hvis den ligger på eget domæne. Mit første domæne, Nettips.dk, blev købt tilbage i 1999 hvor antallet af domæner endnu var pænt stort. I dag er der rift om ledige, gode domæner, og derfor har man valgt at lægge flere domænetyper ud til folket. De fleste danske hjemmesider ender på .dk eller .com, men med indgangen til 2014 kommer flere muligheder til folk, som ønsker eget domæne til deres website.

Allerede til februar 2014 dukker domænetyperne .bike og .shabaka op. Shabaka er arabisk og betyder web, og det er nok kun et domæne for arabere og for virksomheder, som har et potentielt arabisk, mellemøstligt kundegrundlag. Det andet domæne, .bike, er vel primært til cykelentusiaster og cykelforhandlere. Senere i februar dukker så spændende domæner som .singles, .gallery, .camera, .land, .tattoo og .sexy op. Det sidste skal nok blive populært… Og i løbet af 2014 lanceres endnu flere domænetyper. Faktisk forventer man at 1.400 nye domænetyper bliver godkendt i 2014, så hvis du endnu ikke har dit eget domæne til dit website, er der måske mulighed for et nyt, godt domæne! Dog skal det siges at mange af de nye domæner er reserveret til kendte mærker som Nike og Bauhaus eller til placeringer, for eksempel Paris og NYC (New York City).

Vi danskere får cirka 600 nye domænetyper at vælge imellem og priserne kommer til at ligge nogenlunde som med .com domæner. Spørgsmålet er så hvor stor en betydning disse nye domæner vil få for danskerne. Ronnie Bach fra Dandomain fornemmer at interessen for disse nye domæner er gået fra kold til lunken. Han siger:

– Vi har været klar længe, og nu er især små og mellemstore virksomheder for alvor begyndt at interessere sig for mulighederne i de nye domænetyper. Bl.a. har vi de sidste to uger fået over 150 nye brugere af en gratis tjeneste, der informerer, når en domænetype bliver sat til salg, siger han i en pressemeddelelse.

Så hvis du er ude efter et domæne til dit website, er det muligt at der dukker noget spændende op i løbet af februar.

Og jeg hjælper dig gerne, hvis du er på jagt efter et nyt domæne. R ing til mig på 2972 0955!

0 svar

Læg en kommentar

Skriv gerne en kommentar
Du er meget velkommen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *